BÜYÜKŞEHİR'DEN EĞİTİME BİR İMZA DAHA

Bursa'da eğitime ve eğitim kurumlarına yoğun destek veren Büyükşehir Belediyesi, Elmasbahçe İlk ve Ortaokullarını yenileyerek modern bir yapıya kavuşturacak.

GÜNCEL 29.08.2014 10:22:37 0
BÜYÜKŞEHİR

 

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da eğitime büyük önem ve destek verdiğini söyleyerek, “Elmasbahçe okulları yenilenecek, bölge modern bir eğitim kurumu kazanacak” dedi.

 

Bursa’yı vizyon projeleriyle geleceğe taşırken, eğitime ve eğitim kurumlarına büyük önem ve destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Elmasbahçeler Mahallesi’ndeki Elmasbahçe İlk ve Ortaokullarının da tüm birimleriyle yenileneceğini söyledi. Başkan Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte Elmasbahçe İlk ve Ortaokulu’nda incelemelerde bulundu.

 

YETERSİZ KALAN OKULLARDA YENİLEMELER YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime ve eğitim kurumlarına verdiği değere dikkati çeken Başkan Altepe, özellikle eski mahallelerde, kapasitesi yetersiz kalan okullarda yenileme çalışmalarını önemsediklerini söyledi.

 

SIKINTILAR SONA ERECEK

Elmasbahçe İlköğretim Okulu’nda yıllardır beklenen sıkıntıların sona ereceğini belirten Başkan Altepe, “Büyüyen ve mahallenin ihtiyaçlarına cevap veremeyen okulda, sorunların bugüne dek beklemesinin bir nedeni de çevresindeki kamulaştırmalardı. Büyükşehir Belediyesi olarak yeni dönemde başta merkez mahallelerde faaliyetlerimizi hızlandırdık” dedi.

 

DEĞİŞİM OKULDAN BAŞLIYOR

Elmasbahçeler Mahallesi’ndeki değişimin okulla başladığına işaret eden Başkan Altepe, “Dar bir alanda kalan ve sosyal donatı alanlarının da eksikliği hissedilen Elmasbahçeler Mahallesi’nin daha yaşanabilir hale gelmesiyle ilgili faaliyetler sürüyor. Başta okullarımızın tekrar düzenlenmesi ve yapılanması konusunda çalışmalarımızı başlattık. Okul alanında bulunan binaların kamulaştırması başladı. Bu kapsamda 9 bina kamulaştırılıp bin 200 metrekarelik yeni bir alan buraya ilave edilecek. Bu alan da en güzel şekilde projelendirilip güzel bir okul binası, müştemilatı ve spor salonlarıyla birlikte bölgeye, Bursa’ya yakışan güzel bir eğitim kurumu kazandırılacak” şeklinde konuştu.

 

Okulun yapımına hayırsever iş adamlarının da destek vereceğini ifade eden Altepe, yeni eğitim kompleksinin kısa zamanda tamamlanacağını sözlerine ekledi.

 

BÜYÜKŞEHİR’E EĞİTİME DESTEK TEŞEKKÜRÜ

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da Milli Eğitim’e büyük destek verdiğini ve yenilenen okulların da bu desteğin en somut örneği olduğunu söyleyerek, çalışmalarından dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

 

  • BIST 100

    17148,87%-1,10
  • DOLAR

    45,73% -0,10
  • EURO

    53,38% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6686,84% 0,85
  • Ç. ALTIN

    10725,86% 0,00